Khamis, 2 Oktober 2014

Sama Cantik Sama Padan

 Assalammualaikum.



               

Pasti tertanya-tanya... kenapa sama cantik sama padan...   ingin cantik bukan hanya pada wanita... tetapi juga lelaki... 
Siisteri ingin kelihatan cantik buat suaminya yang tercinta...dan si suami ingin kekal sebagai yang paling kacak buat si isteri..agar mahligai kasih mereka terus bersemi...

Testimoni pasangan bahagia yang ingin kelihatan menawan untuk pasangan masing-masing....


  Ayuh... Dapatkan supplement terbaik untuk  kesihatan kulit anda dan pasangan Ingin tahu lebih detail tentang  ESP ..  (klik di sini..ESP ) dan ingin mengenali VitE (Klik sini ..VitE ) .

Haa...dah tengok testimonikan..apa lagi..ringan2kan jari pm akak sekarang sebelum terlambat.. Dapatkan supplement kesihatan kulit (Set Kulit Sihat @ Cantik)  dengan harga yang istimewa bagi mereka yang ingin kelihatan istimewa buat pasangan masingnya.  Anda mahu anda dapat hasilnya... Mahu x???  tentu la mahu kan... Jom pm akak sekarang 011-3236 0179...011-3236 0179...011-3236 0179







                                                     










                                                          



ESP - Testimoni Kulit Cantik

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ


Wah...Suka sangat2...entry kali nie, ummi nak berkongsi testimoni pengguna ESP.. Testimoni kulit yang semakin sihat... parut yang kian pudar.. jerawat yang menyembunyikan diri..akhirnya kulit semakin cantik..gebu-gebas gitu...  Haa...  sapa  yang  tak suka kan... sesuai  untuk semua.. lelaki  atau  wanita...  

 Jom intai2 kelebihan ESP bagi mereka yang masih belum berkenalan lagi... sekali kenal ..hmmm... jatuh cinta..

Haa….. nak tau tak… kebaikan pengambilan ESP secara konsisten…Jom tengok..
Ø Amat baik untuk kesihatan jantung & prostat
Ø Menyokong system imun & mengekalkan tahap kolestrol
Ø Membantu mengekalkan paras gula dalam darah normal
Ø Menbantu mengekalkan kepejalan otot, pemulihan tisu badan serta fungsi enzim & hormon yang sempurna
Ø Membantu mengekalkan paras gula yang normal dalam darah.
Ø Kulit menjadi lebih sihat…halus ..licin..berseri …( senang cakap kulit makin cantik…bukan muka jer tau….) Masalah tumit pecah tiada lagi...
Ø Menganjalkan kulit & payudara
Ø Memberi tenaga …jadi badan tidak mudah lagi penat @ keletihan.
Ø Nak tau yang bestnya…. Cepat rasa kenyang….. jd dpt la bonuzzzz…… Kurussss

Berminat??? w'app akak
Ingin mendapatkan ESP dengan harga istimewa  :-  Wasap.my/601132360179
   

Untuk pembelian ESP secara terus dari Shaklee hanya klik logo dibawah

ESP Online


** Produk ini tidak bertujuan untuk mendianosis, merawat, menyembuh atau mencegah penyakit. Kita hanya berusaha Allah jua yang menentukan.. InShaAllah.
Jom Intai2 Testimoni ESP ... Percayalah........

             

   







Haa...dah tengok testimonikan..apa lagi..ringan2kan jari pm akak sekarang sebelum terlambat.. Dapatkan ESP dengan harga yang istimewa bagi mereka yang ingin kelihatan istimewa. Anda mahu anda dapat hasilnya... Mahu x???  tentu la mahu kan... 
Jom pm akak sekarang 
011-3236 0179.. 011-3236 0179... 011-3236 0179












     




Selasa, 30 September 2014

Healing Process ? Krisis Pemulihan - Bahagian 3

Assalamualaikum…

Pada entry yang terdahulu, kita belajar mengenali apa itu Krisis Pemulihan atau Healing Proses dan di Bahagian 2 (Luaran) telah diterangkan symptom krisis pemulihan (healing process) bagi bahagian luaran tubuh.Untuk perkongsian kali ini mari kita   mengenali symptom krisis pemulihan dalaman tubuh.

Kenali symptom krisis  pemulihan secara dalaman


Kepala
(biasanya symptom pada bahagian kepala berkaitan rapat dengan peredaran darah, jantung , saraf kranial)
Simptom
Punca/Proses
Pening
Mengawal selia anemia atau keadaan tekanan darah tidak stabil
Sakit dibelakang kepala
Neurosis akibat stress mental
Sakit kepala dan erasa angin meniup dalam telinga
Mengawal selai migraine
Bernanah dikepala
Detoksifikasi sedang berlaku dan mungkin berkait rapat dengan masalah migraine
Teramat  pening 
Menandakan tekanan darah yang serius atau peredaran darah yang lemah.


Kencing
Simptom
Punca/Proses
Kerap kencing
Sisa berlebiha dalam ginjal
Kencing mengandungi bahan berserbuk
Pengeluaran batu karang dari salur urinary atau ginjal
Kencing mengandungi minyak
Menandakan sisa lemak berlebihan dalam ginjal
Warna kencing keruh atau kuning
Detoksifikasi sedang berlangsung. Normal apabila memulakan supplement dietary, tubuh sedang mengalami penyesuaian dan mengawal selia, perlu minum air dengan banyak.
Kencing mengandungi darah
Batu karang atau ginjal rosak.

Najis
Simptom
Punca/Proses
Lidah atau gusi bengkak, sakit
Masalah jantung seperti injab semilunar lemah, lemak tinggi, salurdarah koronari tersumbat
Bibir kering & pecah
Tahap tokson tinggi dalam perut
Nafas berbau
Proses mengwal selia perut untuk detoksofikasi
Ulser Mulut
Stress dan detokfikasi hati. Tahap asid tinggi dalam darah
Bibir pucat
Sistem pencernaan yang lemah. Penyerapan yang lemah. Anemia akibat ketidakmampuan penyerapan.

Tubuh
Simptom
Punca/Proses
Sakit pada sebahagian tubuh
Nadi, saraf dan organ lain sedang mengawal selia
Sakit
  Menuetralkan tuhud asidik
Akibat dari salur darah tersumbat dan peredaran yang lemah. Tubuh sedang membersihkan salurdarah saluran tenaga
Kejang dengan tiba-tiba
Nadi, saraf dan organ lain sedang mengawal selia
Selera kuat
Tanda jangka pendek sel menjadi lebih sihat dan diaktifkan
Penat dan Malass
Tahap keasidan dalam tubuh tinggi. Mengawal selia sedang berlaku dan tubuh perlu rehat untuk pulih. Stress dan keresahan yang berpanjangan
Insomnia
Jangkamasa kawal selia sel-sel
Tubuh panas (dehidrasi)
Tahap keasidan tubuh yang tinggi, terutama toksin yang disimpan didalam lemak. Detoks melalu pembakaran lemak menyebabkan ‘panas’ pada tubuh. Ambil sayur-sayuran, buah-buah dan minum air dengan banyak
Tubuh berasa ringan
Penghasilan tenaga dalaman untuk mengekalkan kesihatan


        Perlu diingatkan juga,sekiranya simptom-simptom  tersebut  berlarutan untuk jangkamasa yang lama dan semakin memudaratkan serta memerlukan  rawatan lanjut hendaklah  dirujuk kepada pegawai kesihatan (doktor) dibimbangi  wujudnya  penyakit yang tidak  disedari dari awal.


       Sayangi  diri anda dan orang tersayang...  dapatkan yang terbaik buat mereka....  

      



Isnin, 29 September 2014

Healing Process ? Krisis Pemulihan - Bahagian 2

Assalamualaikum…

Pada entry  Krisis Pemulihan Bahagian 1 yang terdahulu telah diterangkan tentang krisis pemulihan. Kali ini kita berkenalan pula dengan symptom krisis pemulihan yang berlaku pada luaran tubuh (healing process).

Kenali symptom krisis  pemulihan secara luaran.


Mata
Simptom
Punca/Proses
Mata merah, gatal
Toksin dibahagian jantung adalah tinggi dan dalam proses kawal selia
Penglihatan kabur
Sering terjadi diwaktu pagi, ini menandakan keberadaan toksin dibahagian jantung, dan jantung dalam proses kawal selia
Mata yang sering berair
Tertekan dan emosi yang tidak stabil
Tekanan dikelopak mata dan bergerak-gerak
Tanda keresahan dan stress serta memerlukan rehat
Tahi Mata
Keasidan yang tinggi dalam tubuh dan proses detoksifikasi oleh jantung

Hidung & Tekak
Simptom
Punca/Proses
Selesema, Demam
Proses detoksifikasi oleh tekak, keasidan yang tinggi didalam tubuh. Jika demam tidak sembuh, teruskan pengambilan supplement dan berjumpa doctor
Bersin
Proses detoksifikasi oleh tekak, mengawal selia proses akibat peparu yang lemah.
Elakkan pengambilan makanan yang berproses dan berkimia
Tekak Kering
Proses detoksifikasi oleh tubuh.  Minum  air lebih banya dan detoks
Hidung tersumbat
Kadar toksin yang tinggi di peparu
Batuk
Ø  Batuk berkahak - proses detoksifikasi oleh tekak.
Ø   Batuk yang kering – tahap toksin yang tinggi dipeparu
Ø  Kegatalan tekak – proses detoksifikasi oleh tekak dan peparu. Kerap terjadi pada mereka yang terdedah  pada persekitaran yang tercemar atau berasap
Sakit tekak
Disebabkan oleh toksin yang tinggi dan detoksifikasi

Mulut
Simptom
Punca/Proses
Lidah atau gusi bengkak, sakit
Masalah jantung seperti injap semilunar lemah, lemak tinggi, salurdarah koronari tersumbat
Bibir kering & pecah
Tahap tokson tinggi dalam perut
Nafas berbau
Proses mengwal selia perut untuk detoksofikasi
Ulser Mulut
Stress dan detokfikasi hati. Tahap asid tinggi dalam darah
Bibir pucat
Sistem pencernaan yang lemah. Penyerapan yang lemah. Anemia akibat ketidakmampuan penyerapan.

Telinga
Simptom
Punca/Proses
Tahi telinga
Tahap toksin yang tinggi diginjal, tanda detoksifikasi
Tinitus
Mengawal selia  ginjal yang lemah

Kulit 
Simptom
Punca/Proses
Peluh Masin
Tahap asid urea tinggi disebabkan oleh pengambilan daging dan makanan terproses
Peluh berbau
Tahap toksin tinggi dalam tubuh, detoksifikasi melalui peluh.
Macula dan bernanah
Detoksifikasi lemak dan toksin larut air oleh tubuh
Macula yang gatal
Terlalu banyak pengambilan ubat-ubatan yang mengandungi bahan kimia
Jerawat
Stress untuk jangka masa yang panjang, tidur lewat, diet tidak betul dan malnutrisi.
Menandakan proses detoksifikasi oleh hati, usus dan endoktrin  yang mengawal selia
Kulit luka dan berair
Detoksifikasi toksin larut air
Rambut gugur
Fungsi ginjal yang lemah. Tubuh yang mendapat dan mengekalkan nutrisi melalui rambut  gugur. Rambut yng bakat tumbuh akan menjadi lebih lebat dan sihat apabila symptom berhenti

Kaki & Tangan
Simptom
Punca/Proses
Sakit Sendi
Menandakan tubuh bekerja terlalu keras atau mempunyai kecederaan. Juga berkemungkinan symptom gout atau sakit sendi. Tubuh sedang mengawal selia san menyerap nutrian
Sakit bahu
Menandakan peredaran darah yang lemah, metabolisme yang  tidak normal. Atau berpunca dari salur darah yang tersumbat akibat lemak yang berlebihan
Sakit tumit
Mengawal selia system reproduktif yang lemah
Kebas pada tangan dan tapak tangan sebelah kiri
Menandakan lemah jantung. Perlu memberi perhatian pada fungsi jantung apabila rasa kebas menjadi sakit.
Kebas pada tapak tangan
Peredaran darah yang lemah pada bahagan atas tubuh.
Tapak kaki rasa terbakar
Ketakutan untuk jangka masa yang lama,stress, insomnia menyebabkan ginjal lemah
Sakit pada tapak kaki
Menandakan ginjal yang lemah. Kebiasaanya disebabkan oleh kurang senaman dan postur duduk yang tidak berubah
Kebas pada kaki
Peredaran darah yang lemah pada bahagian bawah tubuh
Ibu jari kaki gatal
Mwngambil terlalu banyak MSG, makanan berkimia dan ubat-ubatan

HealingProcess ? Krisis Pemulihan -  Bahagian 3…bersama kita  mengenali symptom krisis pemulihan (healing prosess) pada bahagian dalaman tubuh.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...