Sabtu, 30 Januari 2016

Testimoni Kencing Manis @ Diabetes


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Untuk perkongsian kali ini, Ummi akan berkongsi kisah tentang kerisauan seorang anak buat bapanya yang menderita kencing manis. Doakan yang terbaik buat mereka dan semoga dipermudahkan urusan OlehNYA.

Ikuti kisah mereka…

Alhamdulillah...

Bila kita dapat bantu orang lain, sama menjadi semakin sihat atau dari sudut material, kepuasannya tak tergambar.

Hari ni saya nak share kegembiraan seorang anak. Ayahnya alami luka di kaki. Disebabkan ayahnya seorang pesakit kencing manis, sudah tentulah luka tersebut boleh menjadi semakin teruk.

Bermula awal tahun, lukanya kecil sahaja. Tapi lama kelamaan lukanya menjadi semakin besar sehingga menampakkan daging dan tulang kaki.Kerana kasihkan bapa, anaknya menghubungi saya dan bertanyakan produk Shaklee apa yg bagus utk ayahnya.

Alhamdulillah... Walaupun alami healing crisis, ayahnya tetap sabar dan konsisten dgn Shaklee. Daripada hanya mampu berbaring, ayahnya mula menjadi semakin segar dan bertenaga.

Membaca al-Quran selepas solat subuh bukan lagi perkara yg berat sejak sakit. Malah sekarang mampu turun ke kebun!

Saya sendiri yg ikuti perjalanan #ShakleeEffect ayahnya turut tersentuh hati melihat:
1. Kasih sayang seorang anak terhadap ayahnya, duit bukanlah penghalang untuk melihat ayahnya kembali sihat.
2. Ketabahan seorang ayah yg ingin kembali seperti dahulu. Umur 70an, sudah tentu kita juga terkesan melihat kesabarannya menghadapi ujian.

Dengan izin Allah, alhamdulillah luka yg dialami oleh ayahnya sudah semakin pulih. Daging sudah menutupi tulang, tinggal lagi kulit sahaja yg belum tumbuh sepenuhnya.
Dengan izin Allah juga, VIVIX & Zinc Complex membantu memulihkan luka tadi.
Syukur! Semoga pakcik sentiasa sihat dan cergas seperti sedia kala.

* Shaklee sekadar membantu secara natural sebagai makanan tambahan untuk kita. Segala kesembuhan Allah jua yg mengizinkan semuanya

Perkongsian dari Group Amazing

Khamis, 21 Januari 2016

Pengedar Shaklee Jerantut, Benta, Raub, Bentong, Puchong, Rompin / Muadzam.


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Adakah anda atau insan tersayang menghadapi masalah kesihatan tetapi sukar mendapatkan supplement atau produk yang menepati pilihan anda???

Usah bimbang, kami yang anda cari selama ini. Supplement atau produk kami memenuhi kriteria yang anda inginkan :-

a) berasaskan alamsemuladi.
b) bebas dari bahan kimia
c) mendapat kelulusan KKM bagi semua supplement atau produk yang didapati di Malaysia.
d) sijil HALAL disahkan dari Jabatan Agama Islam.
e) telah bertapak di Malaysia lebih 25 tahun dan dipercayai ramai.

Kami, PENGEDAR SHAKLEE pilihan ramai sedia membantu anda. Kami merupakan pengedar sah Shaklee mulai 2013.  
Izinkan kami membantu anda dalam menangani masalah yang anda dan insan tersayang hadapi.

Sila utarakan masalah yang anda hadapi agar kami dapat mencadangkan supplement atau makanan tambahan yang bersesuaian dengan masalah anda.
Bantu kami dengan maklumat yang tepat agar kami dapat membantu anda dengan terbaik.

Kami pengedar Shaklee pilihan utama anda boleh dihubungi melalui:-
SMS/W'app ☎ 011-3236 0179 (AnnaZalya) - Jerantut/Benta /Muadzam /Rompin/Raub/Bentong / Puchong

Supplement pilihan ramai
* Set Kesihatan/ Kecantikan Kulit Dalaman & Luaran
* Set Pilihan Ibu Hamil/Pantang
* Set Kesihatan Lelaki
* Set Kesihatan Wanita
* Set Anak Pintar
* Set SiManja Hebat
* Set Kencing Manis @ Diabetes
* Set Kurus
* Set Darah Tinggi
* Set Buasir / Buah Pinggang/ Jantung dan lain-lain lagi.

Hubungi kami dimana jua anda berada disaat anda memerlukan, kami sedia membantu.

Sabtu, 9 Januari 2016

Testimoni Pesakit Bell Palsy


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Kali ini Ummi ingin berkongsi pengakuan dari seorang bekas pesakit Bell Palsy's yang juga merupakan seorang ibu.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Perkongsian testimoni dari Amazing (WAHM)
BELLPALSY - Tau x cmne?
-----------
Kisah Faiza:
alhamdullilah
2 oct 2015
Saya bangun sebelah muka da jatuh
Xbole senyum
Mata x bole tutup
Air mata mengalir macam menangis
Sakit
Rasa tegang je
Dr sahkan saya diserang bellpalsy
Bukan STROKE
tapi kelemahan sebelah otot muke
Saya di steroid
Punca UNKNOWN
Tapi maybe sebab saya menyusukan dan baru lepas bersalin
Saya tidak mengambil sebarang steroid lagi selepas tu..
Consume
✅SPECIAL DOSE vivix
Dan consume
1️⃣Omega guard
2⃣Bcomplex
3️⃣Vitamin E
dgn extreme
Saya juga menjalani fisioterapi
Alhamdullilah selepas 90hari
Saya diberi kesempatan SENYUM kembali
Share la
Saya izinkan
Kalau ade ahli keluarga / sahabat handai yg mengalami berikan support
Ia bukan mudah seperti dijangka
Saya dan sahabat #bellpalsy sahaja yg tahu apa yg kami rasa..
Actually its more to self confidence / esteem
Tapi serius is MANIS untuk diingati
Dalam calender kehidupan
Hadiah dari Allah
Harap ia menghapus dosa2...
Sharing dr FB: Faiza Suhada
⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Semoga kisahnya akan memberi semangat buat pesakit Bell Palsy's yang lainnya untuk kembali pulih.
Percayalah semuanya terjadi dengan izinNYA. Kita hanya mampu berusaha untuk mencari yang terbaik.

Klik disini untuk order secara terus dari Shaklee ....Saya ingin sihat bersama Vivix 

***Produk ini tdak bertujuan  untuk  mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah  sebarang  penyakit.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...