Sabtu, 7 November 2015

Petua Menghalau Kutu Beras




السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Bahan-bahan:
✨ Beras
✨ Daun Limau
Caranya ialah dengan memasukkan daun limau kedalam bekas simpanan beras. Kesannya tiada lagi kutu beras dan beras berbau wangi.

Petua Membersihkan Sotong


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Untuk ruangan petua pada kali ini, Ummi ini berkongsi petua dari orang lama yang amat mudah untuk diamalkan.

Hari ini kita kongsi petua bagaimana untuk cara mudah untuk membuang kulit sotong. Haa… jangan ingat semua suka makan sotong yang tidak dibuang kulitnya..

Caranya semudah abc tau…

a)      Dengan mengunakan air basuhan beras, rendam sotong selama 2 – 5minit.
b)     Buang kulit sotong .. mulai dari bahagian ekor ianya lebih mudah lekang atau ditanggalkan
c)      Dah selesai , bilas  …dah blh masak resepi yang diingini.

Selamat mencuba.

Akan datang Ummi akan kongsikan petua yang lainnya.


Rabu, 4 November 2015

Testimoni Esp - Ibu Menyusu


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Until entry kali ini, Ummi ingin berkongsi pengakuan seorang ibu yang mengambil ESP sebagai alternatif untuk menyusui bayinya. Waktu yang sama, beliau menghadapi masalah berat badan yang naik serta masalah kulit kering & berjerawat serta berparut.
Jom kits ikuti pengakuan dan semoga pengakuan beliau dapat membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah yang sama di luar sana.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Niat asal ambil ESP adalah untuk 'milk booster' time menyusu anak first. Yes, memang susu makin hari makin meriah, makin pekat.
Lama2 baru perasan perubahan kulit -makin lembap, dah tak mengelupas2 area hujung bibir & bawah hidung, stretchmark makin pudar, jerawat belakang badan pun segan nak naik, surprisingly parut2 lama pun hilang! Kalau luka plak, cepaaat jer baik, tak tinggal parut macam dulu2.
Lagi satu yang best, ibu menyusu kan makan agak kerap. Sebelum consume esp, hourly jugakla mengunyap sebab lapar. Tapi lepas esp, paling kurang lepas 3 jam baru rasa lapar. Walaupun orang lain rasa makan 3 jam sekali tu macam makan banyak, tapi semua pun tegur body tak naik walaupun dah anak 2. Hepi tak hepi, berat lepas anak 2 sama dengan berat masa sekolah rendah tu! :)
Pregnant dgn esp plak sentiasa bertenaga dari bukak mata bangun pagi, sampaila nak tidur. Sayalah ibu berkerjaya, surirumah, isteri dan ibu kepada 2 anak perempuan kecil (nak masuk 3 tak lama lagi). Tak ada orang gaji, semua kerja rumah pun kami suami isteri buat sendiri.
Last skali, "boring" dah orang tegur, "ha, dah 30 tahun? Ingatkn baru habis SPM!" :P
Kesimpulannya...
SUPERMOM MEMANG PERLUKAN SHAKLEE! 

Petua cara selamat dan murah atasi masalah rambut beruban.

Rambut dikatakan mahkota bagi setiap insan. Tidak  kira lelaki atau perempuan.Rambut yang beruban kadangkala mengurangkan kenyakinan diri untuk tampil bergaya. Masalah rambut beruban bukan hanya dihadapi oleh mereka yang berusia tetapi juga diperingkat remaja.

Ingin tahu rahsia menghilangkan uban tanpa bahan kimia yang memudaratkan dan tidak mengandungi akohol dan yang paling menarik ianya amat murah dan mampu dilakukan oleh sesiapa saja.

Bahan yang super luk an hanyalah secawan air kelapa. Ianya digosokkan kekulit kepala sehingga rata dan kemudiannya dibalut dengan tuala selama 30 minit dan
barulah dicuci dengan air bersih.

Hasilnya...rambut kembali sihat dan bersinar dan masalah rambut beruban akan berkurangan.

Lakukannya selama 2 minggu untuk melihat hasilnya .... Selamat mencuba😘😘😘

Petua hilangkan bau ayam

Assalamualaikum

Untuk perkongsian petua semudah abc pada kali ini, Ummi akan berkongsi petua bagaimana untuk menghilangkan hanyir ayam.
Gambar Mr. Google

Pernah tak alami situasi dimana ayam yang telah dimasak masih mempunyai bau. Pastinya sukar untuk diterima tekak sekiranya ayam yang dibersihkan masih lagi berbau hanyir walaupun telah dimasak. 

Ianya hanya memerlukan satu bahan saja dan yang pastinya ianya murah dan mudah diperolehi iaitu tepung gandum.

Cara-caranya....
Gambar Mr. Google
a)      Bersihkan ayam dan potong mengikut saiz yang diingini
b)     Rendam ayam dalam air bancuhan tepung gandum selama 2-3 minit.
c)      Bilas semula dengan air bersih.

Hasilnya ayam lebih bersih dan tidak berbau hanyir.
Selamat mencuba •                       

Psstt… untuk seekor ayam anggaran berat 1kg-1.5kg biasanya Ummi gunakan 2 genggaman tangan ( anggaran dalam 1 cawan)





Ahad, 4 Oktober 2015

Duit Bukan Lagi 'Piority'

Assalammualaikum

Ha... untuk kali ini Ummi ingin berkongsi kisah yang memberi inspirasi kepada ramai wanita dan surirumah yang berada diluar sana. Semoga pembaca juga turut berinspirasi.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

jom baca sebentar. utk refleksi diri... kisah pengalaman master cery.. "nenek" shaklee saya yang sudah pun bertaraf jutawan dgn income bulanan lebih 800k.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
'income ratus ribu..sebab tu takboleh berhenti dah.lupa baik buruk.mkn duit haram.gila duit..'

Statement yang buat hati terusik
sedih.tapi kejap je. Saya dah latih hati untuk tidak 'tersentak' lama2... Rugi masa dan energy magik saya..hihi. GILA DUIT?.. Oh yes, mule2 buat bisnes shaklee, memang gila duit...haha..target saya..nak dapat at least RM10K sebulan.. mestilah ada target kan.. 

Apa2 bisnes pun mesti ada target nak untung rugi berapa. kalau tidak bukan bisnes namanya. Sesiapa yang tak meletakan target yang jelas itulah yang tidak maju. 

Tahun pertama saya kerja keras bersungguh2 nak capai target 10K..Actually duit itu hanya target, tapi push factor sebenar adalah nak berhenti kerja..itu yg sebenar...memang saya. struggle tunggang terbalik hidup..diketawakan,dikutuk. biasalah...takde istilah rehat2..nonstop work..dikala ramai tak kenal shaklee,tak kenal saya,takde lagi model2 contoh,dikala tiada apa2.... 

Semua bermula dengan langkah kecil.Selepas 13bulan, memang saya capai target tu....Alhamdulillah

Lepas tu?
Selepas hampir 5thn..ikutkan saya boleh berhenti dah sebab target dah tercapai, malah terlebih2 dah..Sekarang ni pun boleh je berhenti. babai semua... . tapi kenapa takboleh berhenti ni?dah juta2 pun nak tunggu apa lagi?.. 

KERANA bila dah betul2 menjiwai apa yang dibuat, bukan duit lagi jadi ukuran ..bukan duit lagi jadi target.....tapi melihat 1001 kesan shaklee ke atas beribu keluarga diluar sana..itu yang tak ternilai.. itu yang menjadi ketagih. 

Tak percaya dgn apa yang saya tulis ni? cuba tanya semua leader2 yang dah cecah income bulanan 5 angka atau at least 5ribu ke atas.. bagi mereka buat bisnes shaklee bukan lagi sebab atas dasar duit..mereka takkan mudah give up dgn ujian dan cabaran... Yang biasanya rapuh dan senang give up ni mereka2 yang income bonus bawah 5ribu..haa yang tu memang tak tahan pressure...bila2 jer boleh quit....

Dari pengalaman saya sendiri,phasa ini lah yg mencabar, Saya sendiri hampir give up ketika 10bulan pertama,income bulanan saya sekitar 2k-3k sahaja..Jenuh menunggu 'pokok' membesar... Tapi alhamdulillah saya tak give up.. kalau tak, tak merasa juta2 sekarang ni..hihihi.. dan yg lebih best tak merasalah banyakkkk lagi yang maniss2 dalam bisnes ni..manisssss...

Jadi kalau ada lagi yang cakap saya gila duit, takbolih quit biz,bunuh sesamaumat Islam, nak ratus ribu sebab nak bersukaria utk diri sendiri.. . hahah.. tergelakk saya..kalaulah mereka tahu kemana duit itu semua pergi.....i wish diorang tahu.. tapi tak perlu lah kot saya publish statement perbelanjaan saya...

Saya shoping2 pun, tak berapa sangat nak dibandingkan yang dialirkan keluar ke yang sepatutnya.... cuma orang taknampak...ingat kami takde komitmen. Tuhan je yang tahu..Kalau nak tengok sangat, haa, mari jumpa I,tengok aliran wang keluar masuk ke mana

Jika ada yang nak menilai status ini RIAK..silakan... 

Misi dan visi saya bukan untuk mencari 1000 followers yang suka fanatik kat saya.. tapi Misi dan Visi saya ingin membuat 1001 kebaikan, ingin melahirkan 1001 leader yg berkualiti yg lebih hebat dari saya.. Well... at the end of the day, only kindness matters...

Okey last.. sambung satu lagi nak luahkan ni. detik manis di Long Beach.....setiap detik dipersidangan global Shaklee di Long Beach antara detik terindah dalam hidup. menyaksikan anak2 buah Jutawan diraikan,diiktiraf di mata antarabangsa.. speechless pun yer gak.... speechless sebab macam tak percaya betapa cepat mereka 'membesar'..dulu mereka hanya customer,distributor.. sekarang masing2 dah menjadi leader2 yg hebat....masyaAllah..syukur atas anugerah ini... 

Tuhan sahaja yang tahu apa yg saya rasa di kala ini... pengorbanan dan kesakitan hampir 5 tahun tak terasa dah...Harapan saya hanya satu...melihat caj2 kebaikan bertebaran di muka bumi ini.

Biar diuji 10001 ujian, tapi atas dasar sayangkan keluarga Shaklee Jutawan saya,saya masih bertahan disini.... Bagi saya,hanya keyakinan dan rasa sayang yang akan buat saya bertahan dalam bisnes.Love.Faith.Courage

Semoga saya kuat untuk meneruskan perjuangan harini dan akan datang.... 

Akan saya pegang kata2 hikmah ini ..
"Jika tiada bahu untuk menangis, lantai selalu ada untuk terus bersujud. tunduklah di saat yang lain angkuh, teguhlah di saat yang lain rapuh,..."

notakaki: okey sekian luahan pagi...harini mode shop till u drop..Lets go..kedai2 pun keliling hotel jer termasuk lah Tiffany&Co..hihihi.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Rabu, 23 September 2015

Petua Ikan Goreng Tidak Melekat

Assalamualaikum....

Seringkali terjadi tanpa disedari ikan yang digoreng melekat dikuali. Pasti kecewa rasanya... Hmm.. takkan nak kena beli kuali mahal baru mudah kerja mengoreng ikan.
Usah risau, diruangan petua kali ini, InsyaAllah dapat membantu mengatasi masalah tersebut...
Bahan yang diperlukan hanyalah sekeping asam keping...
Gambar Mr.Google

Caranya semudah abc
a)       Panaskan minyak
b)     Masukkan sekeping asam gelugor atau asam keping kedalam kuali.
c)      Biarkan seketika barulah dimasukkan ikan yang ingin digoreng. Goreng seperti biasa.

Asam gelugor atau asam keping tidak perlu dikeluarkan ketika mengoreng ikan.
Hasilnya ikan tidak lagi melekat dan rasanya lebih sedap.

Tak percaya…. Cubalah..



Sabtu, 5 September 2015

Shaklee vs RM69 ...

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ

Percaya atau tidak dengan hanya bermodalkan RM69  ianya dapat membantu menjana pendapatan sedari 2, 3, 4, 5, 6 angka. Segalanya bermula dari diri anda sendiri. Adakah anda ingin mencapainya atau membiarkan peluang itu berlalu pergi. Segalanya bermula dihujung jari anda.

Ingin tahu bagaimana caranya... Jawapannya ialah dengan memiliki keahlian Shaklee yang hanya bernilai RM69 (kit permulaan ) namun memberi  lebih nilai kepada wang anda.

Mengapa lebih nilai???!!
     a) Dengan memiliki keahlian Shaklee anda layak mendapat rebet tunai dari 15% sehingga 30% bagi produk atau supplement yang terpilih
     b) Anda layak menerima bonus bulanan ( jumlah bonus adalah berdasarkan UV yang berjaya dikumpulkan)
     c) Peluang mengerjakan Umrah & Ziarah secara percuma
     d) Peluang untuk melancong ke luar negara secara percuma.
     e) Peluang untuk menyertai Global Conference dihotel bertaraf 5 bintang.
    f) Peluang menjana pendapatan dari 2 angka sehingga 6 angka. (Anda menentukan angka pilihan anda)

Usah biarkan peluang itu berlalu pergi dan izinkan saya membantu anda mencapai impian anda dan impian kita bersama. Izinkan saya membantu anda melalui :-
   a) Online Tutorial
   b) In-house Training
   c) Group Tutorial
   d) Online @ Offline Discussion
   e) Product Knowledge
   f)  Group Motivation
   g) FB Secret Group
   h) Telegram Secret Group
    i) Marketing Discussion

Sebelum terlupa ingin dimaklumkan tiada istilah 'Head Hunting' atau mewajibkan anda mencari ahli dibawah anda ( sistem piramid) kerana anda boleh memiliki segala peluang yang diberikan oleh Shaklee melalui usaha anda sendiri.

Pesanan saya, kejayaan itu tidak mudah untuk dikecapi tanpa adanya pengorbanan dan kesabaran serta kekuatan untuk melakukannya.

Ayuh kita berubah kearah yang lebih baik bersama...
 Hubungi ☎✉ 011-3236 0179 ...
Usah tunggu lagi ☎✉ 011-3236 0179

Anda juga boleh sms/w'app 011-3236 0179 maklumat diri untuk pendaftaran keahlian. Maklumat diri yang diperlukan untuk pendaftaran ialah:-
       a) Nama
       b) Alamat
       c) No. Kad Pengenalan
       d) No. Telefon
       e) E-mail

Anda juga boleh mendaftar secara online dilaman web rasmi Shaklee (DAFTAR AHLI)
p/s ... Bantu saya untuk bantu anda agar kita sama-sama berjaya
RM bernilai bersama  Shaklee
  


Shaklee vs RM80 ...

Assalamualaikum

Percaya atau tidak dengan hanya bermodalkan RM80 ianya dapat membantu menjana pendapatan sedari 2, 3, 4, 5, 6 angka. Segalanya bermula dari diri anda sendiri. Adakah anda ingin mencapainya atau membiarkan peluang itu berlalu pergi. Segalanya bermula dihujung jari anda.
Ingin tahu bagaimana caranya... Jawapannya ialah dengan memiliki keahlian Shaklee yang hanya bernilai RM80 (kit permulaan & postage) namun memberi  lebih nilai kepada wang anda.
Mengapa lebih nilai???!!
     a) Dengan memiliki keahlian Shaklee anda layak mendapat rebet tunai sedari 15% sehingga 30% bagi produk atau supplement yang terpilih
    
     b) Anda layak menerima bonus bulanan ( jumlah bonus adalah berdasarkan UV yang berjaya dikumpulkan)
     c) Peluang mengerjakan Umrah & Ziarah secara percuma
     d) Peluang untuk melancong ke luar negara secara percuma.
     e) Peluang untuk menyertai Global Conference dihotel bertaraf 5 bintang.
    f) Peluang menjana pendapatan dari 2 angka sehingga 6 angka. ( Anda menentukan angka pilihan anda)
Usah biarkan peluang itu berlalu pergi dan izinkan saya membantu anda mencapai impian anda dan impian kita bersama.
Izinkan saya membantu anda melalui :-
   a) Online Tutorial
   b) In-house Training
   c) Group Tutorial
   d) Online @ Offline Discussion
   e) Product Knowledge
   f)  Group Motivation
   g) FB Secret Group
   h) Telegram Secret Group
    i) Marketing Discussion
Sebelum terlupa ingin dimaklumkan tiada istilah 'Head Hunting' atau mewajibkan anda mencari ahli dibawah anda ( sistem piramid) kerana anda boleh memiliki segala peluang yang diberikan oleh Shaklee melalui usaha anda sendiri.
Pesanan saya, kejayaan itu tidak mudah untuk dikecapi tanpa adanya pengorbanan dan kesabaran serta kekuatan untuk melakukannya.

Ayuh kita berubah kearah yang lebih baik bersama... Hubungi ☎✉ 011-3236 0179 ... Usah tunggu lagi ☎✉ 011-3236 0179
Anda juga boleh sms/w'app 011-3236 0179 maklumat diri untuk pendaftaran keahlian. Maklumat diri yang diperlukan untuk pendaftaran ialah:-
       a) Nama
       b) Alamat
       c) No. Kad Pengenalan
       d) No. Telefon
       e) E-mail

Anda juga boleh mendaftar secara online dilaman web rasmi Shaklee (klik sini)
p/s ... Bantu saya untuk bantu anda agar kita sama-sama berjaya
RM80 bernilai bersama  Shaklee
  
Bagi warga Jerantut dan kawasan yang berhampiran ( Temerloh, Raub, Benta, Jengka, Kuala Lipis) boleh menghubungi saya untuk lebih info.

Jumaat, 4 September 2015

Shaklee vs MLM

Assalammualaikum.

Untuk entry kali ini, mari kita kenali perbezaan di antara Shaklee & MLM. Seringkali kita mendengar ramai yang beranggapan Shaklee adalah salah satu cabang MLM. Namun sebenarnya tanggapan berikut adalah salah sama sekali. Shaklee amat berbeza dengan sistem MLM atau skim cepat kaya yang lainnya.

Pertamanya, untuk menjadi ahli Shaklee yuran yang dikenakan hanya RM80 ( kit permulaan & post). Ianya merupakan yuran yang dikenakan seumur hidup. Berbeza dengan MLM dimana ianya mengenakan yuran keahlian yang perlu diperbaharui dalam tempoh tertentu.

Keduanya, ahli Shaklee  atau lebih dikenali sebagai SID tidak perlu membeli stock untuk dijual. Ini bererti SID tidak perlu mengeluarkan puluhan RM sebagai modal apatah lagi mencecah ribuan. Berbeza dengan MLM dimana ahli perlu mengeluarkan modal dalam jumlah yang tertentu dan menyimpan stock product untuk dijual yang acapkali mencecah ribuan ringgit.

Perbezaan yang ketiga diantara Shaklee dan MLM ialah tiadanya sistem 'Head Hunting'. Ini bermakna SID tidak siwajibkan untuk mencari ahli dibawahnya namun ianya masih mendapat manfaat darinya. Berbeza dengan MLM dimana ahli adalah diwajibkan mendapatkan jumlah tertentu ahli dibawahnya bagi melayakkannya untuk mendapat imbuhan yang seterusnya dan ianya lebih dikenali sebagai sistem piramid.

Perbezaan yang keempat ialah didalam Shaklee tiada istilah meng'kaya'kan orang atasan atau lebih dikenali sebagai leader. Setiap SID perlu berusaha mencapai impian atau targetnya sendiri. Berbeza dengan MLM yang mana keuntungannya perlu dikongsi bersama Leader  mengikut nisbah yang telah ditetapkan.

Perbezaan yang kelima adalah perbezaan yang paling menarik iaitu 90% SID Shaklee pada asalnya merupakan pengguna Shaklee yang telah merasai kebaikan product @ supplement dari  Shaklee termasuk saya sendiri. Dari seorang penguna dan akhirnya menjadi SID & berkongsi kebaikan product dan mendapat keuntungan darinya. Berbeza dengan ahli MLM yang menyertai MLM untuk mencari keuntungan semata.

Adalah diharapkan entry kali ini membantu anda lebih mengenali Shaklee dan perbezaannya dengan MLM. Sekiranya anda berminat untuk mengenali Shaklee dengan lebih lanjut hubungi ☎✉ 011-3236 0179.... Ingat hubungi ☎✉ 011-3236 0179 untuk lanjut.

Selasa, 25 Ogos 2015

Pengedar Shaklee Malaysia

Assalammualaikum

Istimewa buat peminat-peminat Shaklee yang ingin mendapatkan supplement pilihan hati boleh menghubungi ☎ 011-3236 0179  @ sms/w'appp ✉ 011-3236 0179 untuk pesanan @ order.

Ingin dimaklumkan juga saya merupakan SID yang sah berdaftar dengan Shaklee.Pesanan boleh dibuat pada sepanjang masa 24jam@7hari. Pesanan boleh dibuat melalui 2 cara iaitu -:
        a) SID berdaftar (iaitu saya)
            ☎✉ 011-3236 0179
        b) Pembelian Secara Online (HQ Shaklee)

         Untuk pembelian secara online anda hanya perlu melawati Laman Web Shaklee (klik sini) untuk membuat tempahan dan hanya dikenakan caj pengeposan RM10.

Hebatnya membeli supplement pilihan hati, segalanya dihujung jari tanpa perlu  membuang masa.. Usah tunggu lagi ayuh dapatkan supplement pilihan anda.

Set Terhangat Shaklee

a) Set Kecantikan Kulit
b) Set Langsing @ Kurus
c) Set Perut Buncit @Boroi
d) Set Ibu Hamil
e) Set Pilihan SiManja
f) Set Resdung
g) Set Pengantin Baru
h) Set SiManja Bijak

Supplement Rebutan Shaklee

a) ESP
b) Omega
c) Alfafa
d) Vivix
e) Vitalea
f) VitaC
g) VitaE
h) Mealshake
I) GLA

Order jangan tak order..Usah tunggu lagi... Nak order ingat ☎011-3236 0179 ..... ✉sms/w'app 011-3236 0179
SID Raub, Jerantut, Temerloh, Benta, Muadzam, Raub.
    

Pengedar Shaklee Malaysia

Assalammualaikum

Istimewa buat peminat-peminat Shaklee yang ingin mendapatkan supplement pilihan hati boleh menghubungi ☎ 011-3236 0179  @ sms/w'appp ✉ 011-3236 0179 untuk pesanan @ order.

Ingin dimaklumkan juga saya merupakan SID yang sah berdaftar dengan Shaklee.Pesanan boleh dibuat pada sepanjang masa 24jam@7hari. Pesanan boleh dibuat melalui 2 cara iaitu -:
        a) SID berdaftar (iaitu saya)
            ☎✉ 011-3236 0179
        b) Pembelian Secara Online (HQ Shaklee)

         Untuk pembelian secara online anda hanya perlu melawati Laman Web Shaklee (klik sini) untuk membuat tempahan dan hanya dikenakan caj pengeposan RM10.

Hebatnya membeli supplement pilihan hati, segalanya dihujung jari tanpa perlu  membuang masa.. Usah tunggu lagi ayuh dapatkan supplement pilihan anda.

Set Terhangat Shaklee

a) Set Kecantikan Kulit
b) Set Langsing @ Kurus
c) Set Perut Buncit @Boroi
d) Set Ibu Hamil
e) Set Pilihan SiManja
f) Set Resdung
g) Set Pengantin Baru
h) Set SiManja Bijak

Supplement Rebutan Shaklee

a) ESP
b) Omega
c) Alfafa
d) Vivix
e) Vitalea
f) VitaC
g) VitaE
h) Mealshake
I) GLA

Order jangan tak order..Usah tunggu lagi... Nak order ingat ☎011-3236 0179 ..... ✉sms/w'app 011-3236 0179
SID Raub, Jerantut, Temerloh, Benta, Muadzam, Raub.
    

Khamis, 20 Ogos 2015

Bubur Kacang Express..

Assalammualaikum...

Hari nie melayan gelagat sikecil yang penuh dengan permintaan... Bukan semuanya dapat dipenuhi... Kalau ikut semua permintaan.. pengsan la ummi... (Pengsan la sangat..he3) perang teluk dengannya adalah....

Hmm.... Malam2 nie boleh pula dia minta nak makan bubur kacang.. Salah ummi juga sebab dah bagitau awal-awal nak buat bubur kacang nak letak durian... Tapi durian tak ada hari nie... Jadi ummi tak  buat la buburnya... Akhirnya.. Jam 8 malam tadi, bersuara sikecil.." Ummi...ummi cakap nak buat bubur"... " Macam mana ummi nak buat duriankan tak ada. Nanti ada durian kita buat yer".
... Ayat memujuk... Tapi ... " Ummi buat la...tak yah bubuh durian, buat bubur kacang je. Aliff nampak tadi ada kacang". Tak  terkata ummi... Kena fikir dulu...nak buat atau tidak bubur kacangnya... Jam semakin lewat.

Hmm... Semua barang dah tersedia... Tak ada daun pandan pun tak apa, daun pandan untuk aroma... agar wangi baunya... Kacang pun tak payah rendam ... Mujur ada steam cooker.. Memudahkan kerja... 30 minit dah siap bubur kacang express....

Layan selera anak... Ummi yang lebih... Alamatnya malam nie kena ber'omega sebelum tido. Yang bagusnya bila ber'omega nie..  Kita tengah tido pun si'omega nie bekerja keras membakar lemak dan membantu mengawal kolestrol...memang sesuai untuk ummi sebagai pecinta makanan...food lover...he3..  Sejak ber'omega nie....Alhamdullilah... Feedback yang positif untuk diri sendiri... He3.... Lupa nak bagitau...raya hari tu pergi open house rumah kawan zaman persekolahan dulu... Dia bagitau ummi nampak susut dari dulu... Senyum simpul mati dibuatnya... Omega memang terbaik buat pencinta makanan macam ummi... Lagi mantap kalau bersama lechitin... Terbaik...

Rabu, 19 Ogos 2015

Main Hujan...

Alhamdullilah.. Akhirnya hujan turun membasahi bumi yang akhir-akhir nie sering dilanda cuaca yang panas.. 

Teringat waktu kecil dulu..pantang hujan jer, mesti sibuk nak mandi..seronok main hujan sampai la mak panggil masuk rumah....he3 ..itu pun masih nak mandi lagi... Sampai mengigil badan... Pun tak nak masuk lagi. Dah main hujan kena mandi air paip pula....nanti demam...

Sekarang nie ...giliran anak-anak pula...pantang hujan turun...sibuk nak mandi... " Ummi nak mandi hujan boleh? Kejap je.." Nak dilarang...ramai penyokongnya... Akhirnya..." Boleh mandi tapi kejap je tau". Kalau dah  main hujan mana ada istilah "kejap"... Seronok tak terkira... Macam Ummi dulu-dulu jugak... seronok....he3

Kalau dulu, lepas main hujan kena mandi air paip... Sekarang pun sama, cuma ade satu lagi yang perlu buat..sapu lotion ajaib...lotion ape lagi... Kalau bukan Herbal Blend Shaklee... Kalau tak sapu... Nanti ada yang bertanya " Ummi tak sapu lagi lotion. Bila Ummi nak sapu"..." Ok, nanti ummi sapu."  Selagi tak sapu lotion ajaib tu (Herbal Blend) selagi itulah soalan akan berulangkali ditanya... Baunya yang wangi.. Tidak
panas dan pastinya rasa selesa apabila mengunakannya... Sebab itulah sikecil suka menggunakannya... Bukan hanya lepas main hujan...

Tak rugi menggunakannya...tak percaya....cubalah...pastinya jatuh cinta.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...