TENTANG BLOG

Ahad, 4 Oktober 2015

Duit Bukan Lagi 'Piority'

Assalammualaikum

Ha... untuk kali ini Ummi ingin berkongsi kisah yang memberi inspirasi kepada ramai wanita dan surirumah yang berada diluar sana. Semoga pembaca juga turut berinspirasi.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

jom baca sebentar. utk refleksi diri... kisah pengalaman master cery.. "nenek" shaklee saya yang sudah pun bertaraf jutawan dgn income bulanan lebih 800k.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥
'income ratus ribu..sebab tu takboleh berhenti dah.lupa baik buruk.mkn duit haram.gila duit..'

Statement yang buat hati terusik
sedih.tapi kejap je. Saya dah latih hati untuk tidak 'tersentak' lama2... Rugi masa dan energy magik saya..hihi. GILA DUIT?.. Oh yes, mule2 buat bisnes shaklee, memang gila duit...haha..target saya..nak dapat at least RM10K sebulan.. mestilah ada target kan.. 

Apa2 bisnes pun mesti ada target nak untung rugi berapa. kalau tidak bukan bisnes namanya. Sesiapa yang tak meletakan target yang jelas itulah yang tidak maju. 

Tahun pertama saya kerja keras bersungguh2 nak capai target 10K..Actually duit itu hanya target, tapi push factor sebenar adalah nak berhenti kerja..itu yg sebenar...memang saya. struggle tunggang terbalik hidup..diketawakan,dikutuk. biasalah...takde istilah rehat2..nonstop work..dikala ramai tak kenal shaklee,tak kenal saya,takde lagi model2 contoh,dikala tiada apa2.... 

Semua bermula dengan langkah kecil.Selepas 13bulan, memang saya capai target tu....Alhamdulillah

Lepas tu?
Selepas hampir 5thn..ikutkan saya boleh berhenti dah sebab target dah tercapai, malah terlebih2 dah..Sekarang ni pun boleh je berhenti. babai semua... . tapi kenapa takboleh berhenti ni?dah juta2 pun nak tunggu apa lagi?.. 

KERANA bila dah betul2 menjiwai apa yang dibuat, bukan duit lagi jadi ukuran ..bukan duit lagi jadi target.....tapi melihat 1001 kesan shaklee ke atas beribu keluarga diluar sana..itu yang tak ternilai.. itu yang menjadi ketagih. 

Tak percaya dgn apa yang saya tulis ni? cuba tanya semua leader2 yang dah cecah income bulanan 5 angka atau at least 5ribu ke atas.. bagi mereka buat bisnes shaklee bukan lagi sebab atas dasar duit..mereka takkan mudah give up dgn ujian dan cabaran... Yang biasanya rapuh dan senang give up ni mereka2 yang income bonus bawah 5ribu..haa yang tu memang tak tahan pressure...bila2 jer boleh quit....

Dari pengalaman saya sendiri,phasa ini lah yg mencabar, Saya sendiri hampir give up ketika 10bulan pertama,income bulanan saya sekitar 2k-3k sahaja..Jenuh menunggu 'pokok' membesar... Tapi alhamdulillah saya tak give up.. kalau tak, tak merasa juta2 sekarang ni..hihihi.. dan yg lebih best tak merasalah banyakkkk lagi yang maniss2 dalam bisnes ni..manisssss...

Jadi kalau ada lagi yang cakap saya gila duit, takbolih quit biz,bunuh sesamaumat Islam, nak ratus ribu sebab nak bersukaria utk diri sendiri.. . hahah.. tergelakk saya..kalaulah mereka tahu kemana duit itu semua pergi.....i wish diorang tahu.. tapi tak perlu lah kot saya publish statement perbelanjaan saya...

Saya shoping2 pun, tak berapa sangat nak dibandingkan yang dialirkan keluar ke yang sepatutnya.... cuma orang taknampak...ingat kami takde komitmen. Tuhan je yang tahu..Kalau nak tengok sangat, haa, mari jumpa I,tengok aliran wang keluar masuk ke mana

Jika ada yang nak menilai status ini RIAK..silakan... 

Misi dan visi saya bukan untuk mencari 1000 followers yang suka fanatik kat saya.. tapi Misi dan Visi saya ingin membuat 1001 kebaikan, ingin melahirkan 1001 leader yg berkualiti yg lebih hebat dari saya.. Well... at the end of the day, only kindness matters...

Okey last.. sambung satu lagi nak luahkan ni. detik manis di Long Beach.....setiap detik dipersidangan global Shaklee di Long Beach antara detik terindah dalam hidup. menyaksikan anak2 buah Jutawan diraikan,diiktiraf di mata antarabangsa.. speechless pun yer gak.... speechless sebab macam tak percaya betapa cepat mereka 'membesar'..dulu mereka hanya customer,distributor.. sekarang masing2 dah menjadi leader2 yg hebat....masyaAllah..syukur atas anugerah ini... 

Tuhan sahaja yang tahu apa yg saya rasa di kala ini... pengorbanan dan kesakitan hampir 5 tahun tak terasa dah...Harapan saya hanya satu...melihat caj2 kebaikan bertebaran di muka bumi ini.

Biar diuji 10001 ujian, tapi atas dasar sayangkan keluarga Shaklee Jutawan saya,saya masih bertahan disini.... Bagi saya,hanya keyakinan dan rasa sayang yang akan buat saya bertahan dalam bisnes.Love.Faith.Courage

Semoga saya kuat untuk meneruskan perjuangan harini dan akan datang.... 

Akan saya pegang kata2 hikmah ini ..
"Jika tiada bahu untuk menangis, lantai selalu ada untuk terus bersujud. tunduklah di saat yang lain angkuh, teguhlah di saat yang lain rapuh,..."

notakaki: okey sekian luahan pagi...harini mode shop till u drop..Lets go..kedai2 pun keliling hotel jer termasuk lah Tiffany&Co..hihihi.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...