TENTANG BLOG

Rabu, 4 November 2015

Testimoni Esp - Ibu Menyusu


السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتهُ.
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّد وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ
Until entry kali ini, Ummi ingin berkongsi pengakuan seorang ibu yang mengambil ESP sebagai alternatif untuk menyusui bayinya. Waktu yang sama, beliau menghadapi masalah berat badan yang naik serta masalah kulit kering & berjerawat serta berparut.
Jom kits ikuti pengakuan dan semoga pengakuan beliau dapat membantu ibu-ibu yang menghadapi masalah yang sama di luar sana.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Niat asal ambil ESP adalah untuk 'milk booster' time menyusu anak first. Yes, memang susu makin hari makin meriah, makin pekat.
Lama2 baru perasan perubahan kulit -makin lembap, dah tak mengelupas2 area hujung bibir & bawah hidung, stretchmark makin pudar, jerawat belakang badan pun segan nak naik, surprisingly parut2 lama pun hilang! Kalau luka plak, cepaaat jer baik, tak tinggal parut macam dulu2.
Lagi satu yang best, ibu menyusu kan makan agak kerap. Sebelum consume esp, hourly jugakla mengunyap sebab lapar. Tapi lepas esp, paling kurang lepas 3 jam baru rasa lapar. Walaupun orang lain rasa makan 3 jam sekali tu macam makan banyak, tapi semua pun tegur body tak naik walaupun dah anak 2. Hepi tak hepi, berat lepas anak 2 sama dengan berat masa sekolah rendah tu! :)
Pregnant dgn esp plak sentiasa bertenaga dari bukak mata bangun pagi, sampaila nak tidur. Sayalah ibu berkerjaya, surirumah, isteri dan ibu kepada 2 anak perempuan kecil (nak masuk 3 tak lama lagi). Tak ada orang gaji, semua kerja rumah pun kami suami isteri buat sendiri.
Last skali, "boring" dah orang tegur, "ha, dah 30 tahun? Ingatkn baru habis SPM!" :P
Kesimpulannya...
SUPERMOM MEMANG PERLUKAN SHAKLEE! 

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...