TENTANG BLOG

Selasa, 21 Ogos 2018

Set Raja @ Ratu Sehari

Assalamualaikum………

Set Raja @ Ratu Sehari….…… Kecantikan  bermula  dari dalam….
       “Renjis-renjis dipilis….. ditepungilah  tawar…… hai  beras  kunyit ditabur….  Disiram  si air mawar…. “.

       Bila musim cuti sekolah jer……  kedengaran berkumandang  irama ini  di merata-merata  …hmmm……. Tandanya…. Ade  yang  duduk  bersanding  dipelamin… sambil  tersenyum  malu…….. ade yang bergelar raja& ratu  sehari rupanya…… Wah meriahnya……

Haaa……Jom  tengok  antara senarai  persiapan  yang  perlu  dibuat oleh  bakal pengantin baru  sedari  awal pertunangan…

   
 Mula-mula merisik…bertunang…..  bila dah bertunang  …. menetapkan tarikh hari bahagia…..  persiapan pun bermula……  bimbang jika  ade  kekurangan  di hari bahagia…. Bakal pengantin sibuk mencari  @  membeli  barang hantaran…  memilih baju pengantin yang  diinginkan… ‘food test’ dari catering pilihan agar  hidangan  mennyelerakan  dihari bahagia…..  kanopi dipilih… pelamin dihias mengikut  tema yang  diingini…. Tempahan dewan @ lokasi perkahwinan…. X lupa  juga ….  Kursus perkahwinan yang  perlu diikuti…. 

      

      Hmm ……. Byak btul  la…..  penatnya…..   bakal  pengantin menyiapkan persiapan walaupun dibantu oleh  ahli keluarga……… masih  banyak  yang perlu dilakukan….masih merasa kekurangan….. Sedar-sedar sudah sampai masanya  diakad berwali…. Merah berinai dijari..

      Tiba-tiba…. .. baru disedari… persiapan diri  terabai…gara-gara memikiri majlis yang dinanti…. Badan penat ..letih..kulit  kusam tak bermaya… saat-saat akhir.. baru menyediakan diri  untuk  majlis  yang dinanti…  ke spa  dikunjungi…  buat facial..lulur…sauna…  mandi susu…  serta  bermacam lagi….  
       
 Tapi…. Hanya luaran  semata…  hanya untuk seketika…. Kenapa  tidak  dimulai…  sedari  awal…sedangkan  segalanya  tersedia  … hanya  mahu  atau  tidak  saja… SHAKLEE  pilihannya….. wajah  berseri  sedari  awal  pertunangan…  hingga ke majlis nikah… dihari persandingan….  Berbulan  madu  hingga…  kehari  tua bahagia  bersama…..

***Opsss….. lupa plak nak bagitau….berbaloi-baloi bersama  SHAKLEE….. 

 Jom  Tengok  Set Pilihan  Untuk  Raja @ Ratu  Sehari…… 

Selamat  Pengantin Baru ..sehingga berkekalan hingga ke Jannah... Amin 






** Produk ini tdak bertujuan  untuk  mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah  sebarang  penyakit. 

1 ulasan:

NURHALAWA MD YUSOF berkata...

Ehemmm...Macam dah kena start konsisten je dari sekarang..Hehe..
Tq dear for Sharing...


SERING PENAT DAN MENGANTUK?
Atasinya >>>> http://bit.ly/1rKRi9F

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...