Nuffnang Ads

Sabtu, 6 September 2014

GLA Shaklee vs Cyst.

Assalammualaikum….

Tetiba hari nie teringin plak nak berkongsi  cerita betapa bahayanya GLA Shaklee terhadap  pesakit yang mempunyai cyst . Sebelum akak ceritakan bahaya GLA, jom kita berkenalan dulu dengan cyst.

         Cyst merupakan ketumbuhan biasa bukan kanser yang paling kerap dijumpai didalam uterus dan kajian menunjukkan 75% wanita menghidapnya. Cyst sukar dikesan di peringkat awal kerana ianya tidak mempunya tanda-tanda yang tertentu. Pesakit  biasanya tidak menyedari mereka mempunyai cyst sehinggalah diberitahu  oleh doctor dan kebiasaanya dikesan apabila cyst telah berusia 1atau 2 tahun.


        Cyst adalah ketumbuhan abnormal sel yang mengandungi udara, cecair atau  bahan separa pepejal yang disebabkan oleh faktor radikal bebas.  Pesakit  yang telah dirawat dan menjalani pembedahan pembuangan cyst tetap mempunya risiko cyst akan kembali berulang. Ini biasanya terjadi apabila antioksidan  yang diperlukan oleh tubuh tidak mencukupi.

Wanita yang sering mengalami sakit sengugut yang amat sangat, pendarahan yang berlebihan apabila haid, merasa tidak selesa dan sakit dibahagian perut  atau  pangkal rahim adalah dinasihatkan agar berjumpa doctor bagi mengenalpasti masalah yang sebenarnya kerana  dikuatiri mengidap cyst. Ada juga terjadi, seseorang wanita yang telah berkahwin merasakan ianya hamil tetapi  apabila rawatan lanjut dilakukan  ianya adalah cyst yang tumbuh dipangkal rahim atau dikawasan rahim.

Sekarang kita berkenalan pula dengan GLA Shaklee.


Kebanyakkam GLA (gamma-linolenic acid) yang ada dipasaran dihasilkan daripada Evening Primrose Oil (EPO) dan GLA Shaklee pula :-
Ø  Diestrak dari borage yang mengandungi lebih 2 kali ganda GLA dalam EPO
Ø  Borage adalah 3 kali lebih dari segi bioavailibiliti
Ø  3 kali lebih berkesan dari  EPO
Ø  Diestrak dari borage yang ditanam secara organic dikawasan Saskatchewan.
Ø  Setiap kapsul mengandungi 300mg GLA yang merupakan sumber terbaik Omega-6
Ø  Digabungkan dengan minyak sunflower dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
Ø  Anti-oksidan semulajadi yang dipatenkan.
Ø  Telah dibuktikan secara klinikal

Kebaikan GLA Shaklee

ü  Herba tradisi yang dipercayai kerana  ianya merawat ulser, melegakan kelesuan, membersihkan kahak, meringankan kebas urat saraf, meningkatkan stamina.
ü  Mengawal estrogen dan testosterone ( hormone lelaki dan wanita)
ü  Melambatkan monopouse
ü  Memperbaiki prostatomegaly  (sistem reproduktif lelaki) dan masalah kerap kencing
ü  Memperbaiki inflamasi kulit
ü  Menghalang kompilasi diabetes
ü  Membantu pelangsingan dan  menghalang pertambahan berat badan
ü  Menghalang tekanan darah tinggi
ü  Membantu kanak-kanak hiperaktif dan autisme yang sukar memberi tumpuan agar lebih focus.
ü  Menentang kanser – bertindak sebagai antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh, menghalang pertumbuhan sel tumor dan kanser.

Haa….. nak tau kenapa GLA Shaklee bahaya pada mereka yang mengidap cyst… sebabnya ianya membantu merawat atau mengecut cyst …sebab ape??? Sebab GLA  Shaklee berfungsi sebagai antioksidan yang meningkatkan sistem imun tubuh. Dah la membantu sistem imun, menghalang lagi pertumbuhan sel tumor dan kanser. Klau sistem imun dah kuat, pertumbuhan sel tumor dan kanser terhalang.. Macammana nasib cyst???? Kesian cyst sebab kena tinggalkan ‘tuan’ dia secara perlahan-lahan..  Tambah bahaya lagi GLA Shaklee sebabnya ‘tuan’ cyst  perlu mengeluarkan RM 91.25 (60 kapsul) untuk menghalau cyst.

        Jadi ‘tuan-tuan’ cyst… fikir-fikirkanlah….. nak halau cyst atau tidak… kalau sayangkan cyst.. simpan RM91.25 elok-elok dalam dompet tapi kalau inginkan hidup yang lebih sihat dan berminat nak halau cyst boleh ambil GLA Shaklee…

Jadi…. Fikir-fikirkanlah…. Akak tak paksa…

Berminat SMS/w'app : 011-32360179

Testimoni GLA Shaklee Terhadap Pesakit Cyst


** Produk ini tdak bertujuan  untuk  mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah  sebarang  penyakit.

Untuk informasi:-
Sid Anda: 011-3236 0179 (Yana)

0 comments: